ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΗ Βόνη είναι ένα χωριό με 601 κατοίκους, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Πεδιάδος και απέχει περίπου 30 χλ. από το Ηράκλειο.  Είναι  ξακουστή από  τη μεγάλη εκκλησία που έχει την Αγία Μαρίνα. 


Την  Αγία Μαρίνα την γιορτάζουμε 17 Ιουλίου. Κάποιοι προς τιμή της πάνε από το Ηράκλειο με τα πόδια ή ξυπόλυτοι (αφού αυτό είναι το τάμα τους προς την Αγία) στο μοναστήρι. Εκείνη την μέρα μαζεύονται χιλιάδες πιστοί επειδή είναι πολύ θαυματουργή, δηλαδή, κάνει ακόμα και σήμερα πολλά θαύματα σε αρρώστους. 
Έξω από το χωριό έχει βρεθεί μία σαρκοφάγος από την εποχή των Τούρκων.  Επίσης εκτός από την Αγία Μαρίνα έχει και ένα μικρό μοναστήρι με 4 καλόγριες. 
Τέλος η Βόνη είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος, πολύ αγαπητό σ’ όλους τους ανθρώπους και για εμένα είναι το καλύτερο χωριό σε όλη την Κρήτη.

 Κρυστάλλη Σ. ΣΤ1
Ανδριάνα Σ. ΣΤ1
Κωνσταντίνος Π. ΣΤ1

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Την  Κυριακή 3 Νοεμβρίου άνοιξαν για πρώτη φορά τα εμπορικά καταστήματα.  Αυτό προκάλεσε θετικά και αρνητικά σχόλια. 
Αυτά  τα σχόλια  αφορούν  τους εργαζόμενους  και  τους καταναλωτές. Οι εργαζόμενοι  δεν θα έχουν τόσο πολύ χρόνο για αυτούς και τις οικογένειες τους, επειδή θα δουλεύουν περισσότερο. 


Επίσης  αυτή  η  ενέργεια  μας  βάζει πιο  βαθιά στην καταναλωτική συμπεριφορά γιατί τα μαγαζιά είναι περισσότερες  ώρες ανοιχτά. Τέλος, η Κυριακή έχει διαφορετική  αξία από τις άλλες ημέρες.  Αν όμως αλλάξει αυτό, η Κυριακή θα χάσει την αξία της.  Άρα  το άνοιγμα  των καταστημάτων  προκάλεσε  τα  παραπάνω  αρνητικά  σχόλια. Εκτός από αρνητικά  σχόλια προκάλεσε  και θετικά. 
Οι καταναλωτές θα μπορούν ακόμα και τις Κυριακές να ψωνίζουν, επειδή τα μαγαζιά θα είναι περισσότερες ώρες ανοιχτά. Επίσης οι τουρίστες θα εξυπηρετούνται καλύτερα. Τέλος, αν πάει καλά η δουλειά ο μισθός των εργαζομένων μπορεί να αυξηθεί διότι μπορεί να έχει πιο πολύ δουλειά.
Όπως ξέρουμε όλοι, όλοι έχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα προστατεύουμε. Τέλος ο ελεύθερος χρόνος από την εργασία είναι πολύτιμος.      


Μαρία Π. ΣΤ1
Ανδριάνα Σ. ΣΤ1

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ