ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Πασχαλινή εκδήλωση για παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στην πλατεία Αγίου Τίτου από τις 10:00 έως τις 14:00.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Τ.Ε. Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., την αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και το Europe Direct της Περιφέρειας.


Θα περιλαμβάνει το “παιγνίδι του πασχαλινών αυγών”, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά σε οργανωμένες ομάδες των πέντε θα περνούν από κάποιες “δοκιμασίες”.
Παράλληλα θα υπάρχουν δταστηριότητες όπως χειροτεχνίες και ζωγραφική. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Glossomobil του γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης με παράλληλες δραστηριότητες και εκπλήξεις.
Για δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων ή πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Heraklion@deutch.gr, μέχρι τις 12 Απριλίου.

Η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 
 
H Κούπα του Πτολεμαίου του Κώστα Στοφόρου …στα Παραμύθια του Σαββάτου!
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ταξιδεύει στην Κρήτη και σε μια από τις δράσεις του το Σάββατο 16 Απριλίου στις 11.00 π.μ.  στο Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης (Καντανολέων 4,Ηράκλειο ) ο Κώστας Στοφόρος θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του :
 « Η Κούπα του Πτολεμαίου – περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη» και εμείς θα μάθουμε μέσα από τη μυθοπλασία την τοπική ιστορία. 
Δράση για παιδιά και μεγάλους.
Είσοδος Ελεύθερη

 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη: Μια παλιά κούπα, ένας αρχαίος ναός, ένα χαμένο νόμισμα, μια παράξενη βίλα, ένας άνθρωπος από το παρελθόν και μια παρέα παιδιών σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, δράση και ανατροπές
Η Αντιγόνη και ο μεγαλύτερος αδερφός της ο Δημήτρης παραθερίζουν για πρώτη φορά με την οικογένειά τους στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα γνωρίσουν μια μεγάλη παρέα παιδιών και θα γίνουν αναπόσπαστα μέλη της.
Ξεχωριστό ρόλο θα παίξει ο παππούς Λευτέρης που αγαπά τα παιδιά, την Ιστορία και τις ιστορίες. Ο ίδιος έζησε τις δύσκολες εποχές της χώρας, αγωνίστηκε, εξορίστηκε, αναγκάστηκε να ζήσει μακριά από την οικογένειά του.
Η παρέα των παιδιών θα μάθει την ιστορία σαν παραμύθι, αλλά θα γνωρίσει και την πραγματικότητα από πρώτο χέρι, όταν θα ανακαλύψει ότι μια συμμορία αρχαιοκαπήλων ετοιμάζεται να λεηλατήσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής. Στο επίκεντρο της ιστορίας και των αναζητήσεων θα βρεθεί η περίφημη η «Κούπα του Πτολεμαίου», ενώ οι ρίζες της υπόθεσης φθάνουν στην Γερμανική Κατοχή αλλά και ακόμη πιο πίσω στην Ελληνιστική εποχή.
Δεν λείπουν ωστόσο και οι συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέρφια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στη σύγχρονη Ελλάδα και φυσικά οι πρώτοι έρωτες…

Το βιβλίο Η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ- Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη του Κώστα Στοφόρου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο
 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ