ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση με πολλές μουσικές νότες πρόσφερε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στους μαθητές/τριες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Αρχικά οι μουσικοί της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη παρουσίασαν τα όργανα από τα οποία αποτελείται η ορχήστρα. Στη συνέχεια για δυο ολόκληρες ώρες εκτέλεσαν ένα άριστα αποδιδόμενο και με ποικίλο περιεχόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.Το ρεπερτόριό περιλάμβανε έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και της σύγχρονης μουσικής όπως τζαζ, ντίσκο, ροκ, λάτιν, μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων, κ.τ.λ. που ενθουσίασε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Επίσης ενημέρωσαν τα παιδιά ότι παράλληλα με τη Δημοτική Φιλαρμονική, λειτουργεί η Σχολή Φιλαρμονικής, όπου οι σπουδαστές της σχολής αποτελούν το φυτώριο της Φιλαρμονικής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συμμετοχή των μαθητών/τριών ήταν ενεργητική και το χειροκρότημα που χάρισαν στους σημαντικούς μουσικούς ήταν θερμό. 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣτα πλαίσια του προγράμματος βιωματικής μάθησης Αγωγή Στοματικής Υγείας για παιδιά που εφαρμόζεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εθελοντής οδοντίατρος επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου με σκοπό να ενημερώσει τους/τις μαθητές/τριες της πρώτης τάξης για θέματα προληπτικής οδοντιατρικής.  


Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα τους για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής.
Με την εφαρμογή του προγράμματος επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών/τριών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.
Παράλληλα διενεργήθηκε κλινική εξέταση, τα ευρήματα της οποίας καταγράφηκαν σε ειδικό έντυπο, το οποίο στάλθηκε στους γονείς, ώστε να ενημερωθούν.
Υλικό για την εφαρμογή του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ