ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 6η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς η εκδρομή της 6ης οργανώνεται τελικώς από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Hall (πλ. Κορνάρου 31, τηλ: 2810282112) στα Κύθηρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (7-9/6). Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, αλλά θα πρέπει η κράτηση και η πληρωμή μιας προκαταβολής ύψους 30% να πληρωθεί μέχρι αυτή την Τρίτη 6.5. Σας στέλνουμε συννημμένα την αναλυτική περιγραφή της εκδρομής και όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να σπεύσει να κατοχυρώσει την κράτησή του απευθείας στο τουριστικό πρακτορείο


Σάββατο 07/06/14: Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 7.00 π.μ. με ναυλωμένο πούλμαν, μεταφορά προς Κίσσαμο, επιβίβαση στο πλοίο των Lane lines και αναχώρηση για Κύθηρα. Άφιξη  στις 3.00 μμ στο Διακόφτι (λιμάνι των Κυθήρων). Γεύμα-ελεύθερος χρόνος. Επίσκεψη στην Αγία Μόνη, το καταφύγιο του Γέρου του Μοριά το οποίο ανακαίνισε μετά την απελευθέρωση. Στη συνέχεια φθάνουμε στον Αβλέμονα κτισμένο πάνω στον κόλπο του Αγίου Νικολάου κοντά στην αρχαία Σκάνδεια με πολύ ωραία παραλία.
Το απόγευμα μεταφορά στην Αγία Πελαγία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε το χωριό με την μεγαλύτερη παραλία του νησιού.


Κυριακή 08/16/14: Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του νησιού. Πρώτος μας σταθμός: Χώρα πρωτεύουσα των Κυθήρων και διοικητικό κέντρο του νησιού. Την χαρακτηρίζουν τα αρχοντικά και οι πανέμορφες κατοικίες παλαιών ευγενών. Πάνω από τα σπίτια απλώνεται η ογκώδης σιλουέτα του Ενετικού κάστρου, και στην είσοδο το Αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων. Μέσα στο κάστρο βρίσκεται και ο ναός της Παναγίας της Ορφανής. Το γραφικό Καψάλι με τους χαρακτηριστικούς δίδυμους κόλπους είναι το κέντρο διασκέδασης του νησιού και μας προσφέρει την ευκαιρία (προαιρετικά) για φαγητό. Ακριβώς πάνω από το Καψάλι θα δούμε να ανηφορίζει το μονοπάτι με τα πολλά σκαλοπάτια που φθάνει στα δύο εκκλησάκια του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (τα οποία δεν είναι επισκέψιμα παρά μόνο στις 29 Αυγούστου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη). Αργότερα περνώντας από το Λιβάδι θα δούμε το περίφημο πέτρινο γεφύρι κτισμένο από την εποχή της Αγγλοκρατίας. Συνεχίζοντας φθάνουμε στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα. Εδώ βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα και κτίστηκε ο ναός, μικρογραφία εκείνου της Τήνου.
Απόγευμα: ελεύθερος χρόνος στην Αγία Πελαγία.
Δευτέρα 09/06/14: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Ποταμό ένα από τα μεγάλα χωριά των Κυθήρων, μπορείτε να περπατήσετε στα δρομάκια του χωριού, και να αγοράσετε τα γνωστά τσιριγώτικα παξιμάδια, από τον τοπικό φούρνο. Συνεχίζοντας φθάνουμε στον Άγιο Θεόδωρο, που είναι ο πολιούχος του νησιού. Ίσως κτίστηκε από τεχνίτες της Μονεμβασιάς τον 12ο ή το 13ο αι. Εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, ο ναός για χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως μητροπολιτικός των Κυθήρων.  Η σημερινή ημέρα μας φέρνει στον Μυλοπόταμο  με την «φόνισσα», τον μικρό καταρράκτη και την πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την Κίσσαμο στις 2.00 μμ.
Άφιξη στο λιμάνι της Κισσάμου και άμεση αναχώρηση για το Ηράκλειο. Προσδοκώμενη ώρα άφιξης στο Ηράκλειο στις 9.00 μμΤΙΜΗ : 153 € το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.
            90 € το παιδί (ηλικίας 5-11 ετών) ως τρίτο άτομο στο δωμάτιο των γονέων. Το παιδί από 0-4 ετών είναι δωρεάν.
            40 € επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ø      Εισιτήρια οικονομικής θέσης Κίσσαμος – Κύθηρα – Κίσσαμος με lane lines.
Ø      Διαμονή στο ξενοδοχείο Vernardos (3 αστέρων) ή σε άλλα επιλεγμένα ξενοδοχεία της ίδιας κατηγορίας στην Αγία Πελαγία για 2 διανυκτερεύσεις (7.6, 8.6), με πρωινό.
Ø      Μεταφορές και εκδρομές όπως αυτές αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ø      Συνοδός του γραφείου μας.
Ø      Ασφάλεια ταξιδίου.
Ø      Φ.Π.Α.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ø      Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Ø      Το ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τις επιθυμίες των συμμετεχόντων
Ø      Εάν το επιθυμείτε, μπορούμε να σας διοργανώσουμε μία βραδιά με ζωντανή μουσική και φαγητό με κόστος 15 € το άτομο.

Η κράτηση πρέπει να γίνει έως 6.5.2014 με πληρωμή προκαταβολής ποσού 30%. Το υπόλοιπο 70% θα πρέπει να πληρωθεί πριν την αναχώρηση.

Ελάχιστη συμμετοχή 35 άτομα.

TRAVEL HALL
Πλατεία Κορνάρου 31(στοά Γιαλεράκη)  712 01 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 2810 341862 , 2810282112  fax 2810 282222
ν. 6944758522

 www.travelhall.gr   e-mail: info@travelhall.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ