ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς,
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά…

Μαζί με τις ευχές μας για τη νέα χρονιά, ευχόμαστε να οπλιστείτε με δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Οι περισσότερες οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω της ανεργίας και της φοροληστείας που δεν έχει τελειωμό με νέα μέτρα. Η μόρφωση των παιδιών μας παύει να είναι δωρεάν. Μετατρέπεται σε ένα ακόμα ακριβό εμπόρευμα που φέρνει κέρδη και δεν περιορίζεται μόνο στα σχολικά είδη, αλλά και στα φροντιστήρια, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κα. Η ζοφερή πραγματικότητα  δεν μας αφήνει κανένα  περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής.
Το Υπουργείο Παιδείας με την γνωστή τακτική, μέσα στο κατακαλόκαιρο, προχώρησε σε σημαντικές ανατροπές υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με στόχο την ακόμα πιο γρήγορη υλοποίηση των αποφάσεων του ΟΟΣΑ για την παιδεία που επικύρωσε ο εθνικός διάλογος τον Ιούνιο που πέρασε.Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση λέει κούφια μεγάλα λόγια, ότι η χρονιά θα ξεκινήσει «κανονικά», ΌΤΑΝ

ü  Χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών, προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά αφαιρώντας ώρες διδασκαλίας και επιβάλλοντας την ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αν και γνωρίζει πως πρόκειται για μια βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική ενέργεια.
ü  Αλλάζει τα κριτήρια για την εγγραφή στο ολοήμερο σχολείο, αφαιρώντας το δικαίωμα εγγραφής από όλα τα παιδιά που έχουν έναν ή δύο γονείς που δεν μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας ή ανασφάλιστους εργαζόμενους και διαμορφώνει σχολεία  διαφορετικών ταχυτήτων.
ü  Ανοίγει το δρόμο για συμπτύξεις νηπιακών τμημάτων ή ακόμα και κατάργηση νηπιαγωγείων βάζοντας όριο τα 14 νήπια. Επιπλέον, χιλιάδες προνήπια θα μείνουν και φέτος έξω από την εκπαίδευση.
ü  Στα Γενικά Λύκεια ορίζει αυστηρά κατώτατα όρια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μαθητές που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την ομάδα προσανατολισμού που επιλέγουν ή ακόμα χειρότερα, θα  υπάρξουν μαθητές που θα  αναγκαστούν να παρακολουθήσουν άλλη ομάδα προσανατολισμού από αυτή που θα επέλεγαν κανονικά.
ü  Επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με το να χρησιμοποιεί εκπαιδευτικό προσωπικό που … «περισσεύει» από τη γενική εκπαίδευση,  υποβαθμίζοντας τα  ειδικά παιδαγωγικά προσόντα που απαιτεί η Ειδική Αγωγή.
ü  Χρήματα στις σχολικές επιτροπές και στους Δήμους δίνονται με το σταγονόμετρο και δεν αρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών  αναγκών των σχολείων.Για μια ακόμη χρονιά ΕΜΕΙΣ θα κληθούμε να πληρώσουμε τα αναλώσιμα.
ü  Τα παιδιά μας για άλλη μια χρονιά θα στεγαστούν σε άκρως επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αφού τεχνικές επισκευές αδυνατεί να κάνει ο Δήμος , ενώ   για αντισεισμικό έλεγχο …ούτε συζήτηση!
Στη δύσκολη αυτή κατάσταση η Ένωση καλεί κάθε Σύλλογο Γονέων να οργανώσει την πάλη  του και να αντισταθεί στη σαρωτική επίθεση που έρχεται, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Να οργανώσει κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας στην ολόπλευρη κάλυψη των μορφωτικών τους αναγκών.


 ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
ü  Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
ü  Κάθε τμήμα να είναι με 20 και όχι 27 ή 30 μαθητές, χωρίς συγχωνεύσεις τμημάτων. 
ü  Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü  Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών επιτροπών με διαγραφή των χρεών τους προς τις πρώην ΔΕΚΟ και απαλλαγή ΦΠΑ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
ü  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ.
ü  Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
ü  Να εξασφαλιστούν χρήματα για την παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ!
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!

           ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ