ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ

Στην Ευρώπη η διαμάχη για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον οργανισμό μας έχει «φουντώσει». Μπορεί το κινητό ή ο φορητός υπολογιστής μας να εκπέμπουν τέτοιας έκτασης ακτινοβολία, ώστε να προκαλούν ακόμη και καρκίνο: «Ναι», απαντούν κάποιοι, «δεν υπάρχουν αποδείξεις» υποστηρίζουν άλλοι.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία μας η χρήση της ευρύτατα πια διαδεδομένης ασύρματης τεχνολογίας (κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές).
Μπορεί το κινητό τηλέφωνο, για παράδειγμα, να άλλαξε τον τρόπο ζωής και δουλειάς δισεκατομμυρίων ανθρώπων, τους οποίους κατέστησε ανά πάσα ώρα και στιγμή εντοπίσιμους. Όταν όμως πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά, κανείς δεν φανταζόταν ότι η χρήση του θα ενοχοποιούνταν από μια σειρά ερευνών για πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών στον ανθρώπινο οργανισμό. 
Οι ειδικοί τονίζουν ότι πιο ευαίσθητα είναι τα παιδιά που εμφανίζουν κεφαλαλγία σε μεγαλύτερα ποσοστά μετά από χρήση κινητών τηλεφώνων.
Σε έρευνα που έγινε στη Σουηδία σε παιδιά που χρησιμοποιούσαν κινητά, το 95% διαμαρτυρήθηκε για κεφαλαλγίες. Ακολουθούσαν ζάλη, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, αίσθημα κόπωσης, διαταραχές ύπνου. Τα κορίτσια είχαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα ενοχλήματα από τα αγόρια, ενώ διαπιστώθηκε ότι η χρήση hands - free ενσύρματων συσκευών δεν επηρέαζε το αποτέλεσμα.
Τα παιδιά επειδή δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων γι’ αυτό και πολλοί επιστημονικοί οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει ενάντια στην χρήση κινητών τηλεφώνων από τους ανήλικους.
Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις πολλών επιστημόνων, τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που επιτρέπεται να εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές δεν παρέχουν ασφάλεια στους χρήστες και πρέπει να αναθεωρηθούν.

 Άσπα Δ. - Ελεάννα Χ.  - Κατερίνα Μ. E1

Πηγή άρθρου http. Vita. gr  και healthview.gr και homebiology.gr 

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Πολλές φορές θα έχεις σκεφτεί ότι το δωμάτιό σου είναι πολύ μονότονο. Να μερικές ιδέες για να το διακοσμήσεις:    Εύκολη κατασκευή με minion:
Υλικά 

*        ένα μεγάλο κίτρινο χαρτόνι
*        μικρά κομμάτια από μπλε, μαύρο, άσπρο και κόκκινο χαρτόνι
*        κόλα υγρή (κολλάει καλύτερα)
*        ψαλίδι
   Εκτέλεση

Σχεδίασε και κόψε στο κίτρινο χαρτόνι ένα μεγάλο οβάλ για να σχεδιάσεις το σώμα. Ύστερα κόψε δύο κύκλους στο άσπρο χαρτόνι και δύο μικρότερους στο μαύρο για τα μάτια. Κάνε δύο παπουτσάκια   στο μαύρο χαρτόνι για τα πόδια. Έπειτα ζωγράφισε δύο μακρόστενες γραμμές στο κίτρινο και δύο γαντάκια μαύρα για τα χέρια. Τώρα σχεδίασε ένα ζευγάρι γυαλιά για να βλέπει. Ζωγράφισε και το στόμα. Φτιάξε δύο τιράντες και ένα παντελόνι μπλε.  Κόλλησε τα μάτια και από επάνω βάλε τα γυαλιά. Τώρα κόλλησε το στόμα, τις τιράντες, το παντελόνι, τα παπούτσια και τα χέρια.

Μπορείς αν θες να προσθέσεις και τις δικές σου πινελιές: Εγώ έβαλα ένα μάτι αντί για δύο, πρόσθεσα κουμπιά στο παντελόνι του και του έκανα και κάτι σειρήνες από την αγαπημένη μου σκηνή.Ελεάννα Ε1 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ