ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ
ΛΥΔΙΑ 
E 1

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, και μαθητές κάνει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στον 9ο Κύκλο Παιδαγωγικών Συναντήσεων που διοργανώνει με θέμα: «Παιδική Λογοτεχνία και Φιλαναγνωσία στο Δημοτικό Σχολείο» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη. 
Όλες οι συναντήσεις του παιδαγωγικού κύκλου θα γίνουν στην αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου και ώρα 18:00 – 21:00. 
Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Από το Θέατρο Αναγνωστών στη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας» και με εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Συγγραφέα - Εκπαιδευτικό θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014. 
Η δεύτερη συνάντηση με θέμα: «Παιδικό βιβλίο. Παρελθόν- παρόν – μέλλον» και με εισηγητή τον κ. Μάνος Κοντολέων, Συγγραφέα- Κριτικό θα γίνει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια δημιουργικής γραφής για εκπαιδευτικούς. 
Ο τελευταίος και τρίτος παιδαγωγικός κύκλος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 με θεματολογία «Η αξιοποίηση της Λογοτεχνίας στο Δημοτικό Σχολείο» και εισηγήτρια την κυρία Φωτεινή Φραγκούλη, Συγγραφέα- εκπαιδευτικό. 

  Η είσοδος είναι ελεύθερη για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣΗ Τράπεζα Χρόνου Ηρακλείου ευχαριστεί όσους έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια καθώς χάρη στη πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κατά τη διάρκεια των εορτών μια  αρκετά μεγάλη ποσότητα από τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία δόθηκαν σε 40 οικογένειες μέλη της τράπεζας χρόνου που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 


Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά τους τον κόσμο που ανταποκρίθηκε απλόχερα, τα σχολεία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου 53ο& 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 25ο & 27ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τα οποία συνεργάζεται η Τράπεζα Χρόνου, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σούπερ μάρκετ «Φαιστός» και στους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ.

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Προτάσεις για να σωθεί ο πλανήτης


1.Φύτεψε ένα δέντρο. Απορροφά 4,5 κιλά διοξείδιο του άνθρακα κάθε χρόνο. 
2.Μην πετάς σκουπίδια. 
3.Χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
4.Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα.
5.Όταν αγοράζετε κάτι, να σκέφτεστε από πού προέρχεται και πώς παράγεται; 
6.Να κάνετε ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων  και ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
7.Να προτιμάτε προϊόντα με συσκευασίες όπως γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί.
8.Οδηγήστε οικολογικά. Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι καθαρά για την πόλη.
9.Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες. 
10. Χρησιμοποιείτε την   ηλιακή ενέργεια. 
11. Φυτεύετε φυτά στους κήπους και στους εσωτερικούς χώρους. 
12. Κάνετε οικονομία στο νερό. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή χωρίς λόγο. 
13. Προσοχή στον υπολογιστή σας. Ένα laptop κάνει οικονομία 90%.
14. Οργανωθείτε. Γίνετε μέλος μιας οικολογικής οργάνωσης 


Ε1 53ου Δημοτικού Σχολείου

... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εργασία την Κυριακή

Την  Κυριακή 3 Νοεμβρίου άνοιξαν για πρώτη φορά τα εμπορικά καταστήματα.  Αυτό προκάλεσε θετικά και αρνητικά σχόλια. 
Αυτά  τα σχόλια  αφορούν  τους εργαζόμενους  και  τους καταναλωτές. Οι εργαζόμενοι  δεν θα έχουν τόσο πολύ χρόνο για αυτούς και τις οικογένειες τους, επειδή θα δουλεύουν περισσότερο. 
Επίσης  αυτή  η  ενέργεια  μας  βάζει πιο  βαθιά στην καταναλωτική συμπεριφορά γιατί τα μαγαζιά είναι περισσότερες  ώρες ανοιχτά. Τέλος, η Κυριακή έχει διαφορετική  αξία από τις άλλες ημέρες.  Αν όμως αλλάξει αυτό, η Κυριακή θα χάσει την αξία της.  Άρα  το άνοιγμα  των καταστημάτων  προκάλεσε  τα  παραπάνω  αρνητικά  σχόλια. Εκτός από αρνητικά  σχόλια προκάλεσε  και θετικά. 
Οι καταναλωτές θα μπορούν ακόμα και τις Κυριακές να ψωνίζουν, επειδή τα μαγαζιά θα είναι περισσότερες ώρες ανοιχτά. Επίσης οι τουρίστες θα εξυπηρετούνται καλύτερα. Τέλος, αν πάει καλά η δουλειά ο μισθός των εργαζομένων μπορεί να αυξηθεί διότι μπορεί να έχει πιο πολύ δουλειά.
Όπως ξέρουμε όλοι, όλοι έχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα προστατεύουμε. Τέλος ο ελεύθερος χρόνος από την εργασία είναι πολύτιμος.      


Μαρία Π. ΣΤ1
Ανδριάνα Σ. ΣΤ1

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ