ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή των Συλλόγων σε δράσεις αλληλεγγύης

Στα πλαίσια των κοινωνικών μας δράσεων και με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων επιδιώκουν να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ειδών υγιεινής,  που διανέμονται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.


Αναλογιζόμενοι τους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας, δεν επιθυμούμε να μείνουμε απλοί θεατές, αλλά να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της φτώχειας ενεργητικά, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Όποιος από εσάς επιθυμεί να συνδράμει στην πρωτοβουλία αυτή μπορεί να φέρνει στο σχολείο τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. όσπρια, μακαρόνια, λάδι, παξιμάδια, ζάχαρη, αλεύρι κ.λ.π.) ή είδη οικιακής καθαριότητας και υγιεινής.
Οι Σύλλογοι σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου της περιοχής Μασταμπά θα αναλάβουν τη διάθεσή τους σε οικογένειες της περιοχές, οι οποίες έχει διαπιστωθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, ότι βρίσκονται σε ανάγκη.

                   Οι Δ/ντές των Σχολείων                                                    Τα ΔΣ 

ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙΣας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης στον προγραμματισμό του σχολείου για το σχολικό έτος 2014- 2015 εντάχθηκε η εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο: «Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι» με στόχο την ανάπτυξη διαγενεακής αλληλεγγύης - συνεργασίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Μέσω των δράσεων θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά εικόνες που μας κρατούν δεμένους/ες με την καταγωγή μας, την παράδοση μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, ώστε να αποδειχτεί ότι καμία γενιά δεν περισσεύει, αλλά αντίθετα η μία γενιά μπορεί να μεταφέρει γνώση στην άλλη.
Συγκεκριμένα σκοπεύουμε στη σύσταση ομάδας μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων με συγγενική σχέση με τους μαθητές/τριες μας με στόχο να μας μεταφέρουν τα βιώματα, τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους για την παράδοση (π.χ. βάψιμο αυγών, παραδοσιακό επάγγελμα που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ζύμωμα, παραδοσιακό γλύκισμα, φτιάξιμο χαρταετών, έθιμα Χριστουγέννων - Πάσχα, κ.α).
Σε περίπτωση που ανήκετε σ’ αυτή  την πληθυσμιακή ομάδα και επιθυμείτε να συμμετέχετε στις δράσεις παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω  έντυπο και παραδώστε το στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης του παιδιού σας:
Ονοματεπώνυμο ……………………………….   Τηλέφωνο επικοινωνίας …………………………..
Συγγενική σχέση με το μαθητή/τρια του σχολείου  …………………………………………………..
Γνώση – Εμπειρία – Βίωμα που θα μπορούσε να μεταφερθεί (περιγράψτε με λίγα λόγια

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Βενιζελείου
Νοσοκομείου, τα εμβόλια στην Α και Β τάξη και των δύο σχολείων θα γίνουν
στις 2 και 5 Δεκεμβρίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ