ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ



Κάθε χρόνο όπως  και φέτος μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στον  επίσημο εορτασμό της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, εορτή των γραμμάτων και της παιδείας, με τη Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. 

 



Στη λειτουργία παρέστησαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί  Σχολείων του Ηρακλείου, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπείες μαθητών από σχολεία του κέντρου  του Ηρακλείου με τις σημαίες τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να κρύψει τη χαρά του χαιρέτησε τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν τη λειτουργία. 





 Τους επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σαν σήμερα από 1100 μ.χ. γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, ενώ από το 1842 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθόρισε την 30η Ιανουαρίου ως ημέρα των γραμμάτων και της παιδείας, αφού οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι, αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, σημαντικοί διανοούμενοι, οι παιδαγωγικές απόψεις των οποίων είχαν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, την κριτική σκέψη και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει  ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές. Ζήτησε από όλους να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους να μην ξεχαστεί αυτή η γιορτή, αλλά κάθε χρόνο να γιορτάζεται με την ίδια λαμπρότητα.



 Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθυντές των Σχολείων υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ