ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙΣας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης στον προγραμματισμό του σχολείου για το σχολικό έτος 2014- 2015 εντάχθηκε η εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο: «Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι» με στόχο την ανάπτυξη διαγενεακής αλληλεγγύης - συνεργασίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Μέσω των δράσεων θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά εικόνες που μας κρατούν δεμένους/ες με την καταγωγή μας, την παράδοση μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, ώστε να αποδειχτεί ότι καμία γενιά δεν περισσεύει, αλλά αντίθετα η μία γενιά μπορεί να μεταφέρει γνώση στην άλλη.
Συγκεκριμένα σκοπεύουμε στη σύσταση ομάδας μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων με συγγενική σχέση με τους μαθητές/τριες μας με στόχο να μας μεταφέρουν τα βιώματα, τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους για την παράδοση (π.χ. βάψιμο αυγών, παραδοσιακό επάγγελμα που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ζύμωμα, παραδοσιακό γλύκισμα, φτιάξιμο χαρταετών, έθιμα Χριστουγέννων - Πάσχα, κ.α).
Σε περίπτωση που ανήκετε σ’ αυτή  την πληθυσμιακή ομάδα και επιθυμείτε να συμμετέχετε στις δράσεις παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω  έντυπο και παραδώστε το στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης του παιδιού σας:
Ονοματεπώνυμο ……………………………….   Τηλέφωνο επικοινωνίας …………………………..
Συγγενική σχέση με το μαθητή/τρια του σχολείου  …………………………………………………..
Γνώση – Εμπειρία – Βίωμα που θα μπορούσε να μεταφερθεί (περιγράψτε με λίγα λόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ