ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο
30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2016
Ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες
Η Aντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού, καθώς και τις Ομάδες Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου τού Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πολυήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Τέχνη καθ’ οδόν».
 Στόχος του φεστιβάλ που προγραμματίζεται για το διάστημα από την 30η Ιουνίου ως την  3η Ιουλίου είναι :
• η ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου,
• η άμεση επαφή και η  εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία, και
• η αισθητική αναβάθμιση σημείων της πόλης
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ δημιουργοί κάθε είδους (ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικού γκραφίτι, γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, χορού, παρουσιάσεων (performers), κινηματογράφου, video art, φωτογραφίας κ.ά.) καλούνται να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους ίδιους και το έργο τους, εργαζόμενοι σε ανοιχτούς, επιλεγμένους χώρους της πόλης, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας. To φεστιβάλ θα αναπτυχθεί σε κεντρικές πλατείες και πεζοδρόμους, αλλά και σε σημεία των πολιτιστικών, κυρίως, διαδρομών εντός των τειχών, στα οποία, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιούνται και εικαστικές παρεμβάσεις με στόχο την αισθητική τους αναβάθμιση.
 Στο πνεύμα αυτό και με τους παραπάνω στόχους, καλούνται οι καλλιτέχνες, (Έλληνες ή ξένοι), που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την 10η Μαΐου 2016, στο γραφείο του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, Ώρες 10-13 π.μ, πλην Σαββάτου και Κυριακής).
Δήλωση συμμετοχής θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr). Υπεύθυνες επικοινωνίας κα Ιωάννα Γιάνναρη, τηλ. 6937574944, και κα. Μάρα Παναγιωτάκη, τηλ. 6974453675.  Ευπρόσδεκτες επίσης θα είναι ιδέες και προτάσεις για δράσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στη διάρκειά του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ