ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 53 και 54 ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ


Μαθητές στο Ηράκλειο  αλλάζουν τις όψεις των σχολείων τους. 
Η ομάδα παρενέβη εικαστικά στους εξωτερικούς τοίχους του 53ου και 54ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου δημιουργώντας πολύχρωμες τοιχογραφίες, με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με μοντέρνο τρόπο, να παίξουν με τα χρώματα, να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να διασκεδάσουν δημιουργώντας. 




Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ’ αρέσει.

Τα παιδιά τραγουδούν μες στους δρόμους
κι η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει.
Τα σκοτάδια σκορπάνε κι η μέρα λουλουδίζει
σαν ανθός στο περβάζι.

Ένα σύννεφο είν’ η καρδιά μου
κι η ζωή μου γιορτή σε πλατεία.
Σ’ αγαπώ κι ο απέραντος κόσμος πόσο μοιάζει
με μικρή πολιτεία.




Tα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έχει δημιουργηθεί στο σχολείο καλλιτεχνικό εργαστήρι. 
Στο εργαστήρι αυτό διδάσκονται εικαστικά, δηλαδή τεχνικές ζωγραφικής, (γνωριμία με εργαλεία, υλικά, μεθόδους κτλ) και άλλες τεχνικές όπως κολάζ, ψηφιδωτό, κατασκευές κτλ. με αναφορές στην ιστορία της τέχνης. Επιπλέον, μεγάλη βαρύτητα 
δίδεται στη συνείδηση της ανακύκλωσης, αφενός για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και αφετέρου για την εξοικονόμηση των οικογενειακών δαπανών, με  δημιουργίες από «άχρηστα υλικά».
Εκτός από τα καθορισμένα μαθήματα μία φορά την εβδομάδα, έχουν επίσης υλοποιηθεί (με ευρύτερη, ελεύθερη συμμετοχή) καλλιτεχνικές δημιουργίες για φιλανθρωπικά παζάρια και ζωγραφική των εξωτερικών τοίχων του σχολείου.
Τα παιδιά, μέσα από την εικαστική δημιουργία εκφράζονται, ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν, τονώνουν την αυτοπεποίθηση τους, 
στηρίζουν τη διαφορετικότητα τους, επικοινωνούν, εξελίσσονται πνευματικά και συναισθηματικά και συγκινούν, βιώνοντας μια αναντικατάστατη, ολοκληρωμένη εμπειρία. Επιπλέον όμως, διεκδικούν την τέρψη της  ψυχής της ζωής, δηλαδή 
την επαφή με την τέχνη, η οποία δεν είναι προνόμιο των ταλαντούχων αλλά αναγκαιότητα όλων.  

Πόπη Θραψανιώτη,  Ζωγράφος- Εκπαιδευτικός Εικαστικών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ