ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ


    Υλικά:                                Για το σιρόπι θα χρειαστείτε :



1       φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι                 ½  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
      1   φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι                     4   φλιτζάνια τσαγιού νερό
      ½  φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο       1   φλοίδα κανέλας
1       φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθιές
           και  λίγο ξύσμα  πορτοκαλιού                                                                                                                

Βασική συνταγή σιροπιού :
          Βράστε πρώτα το  νερό  με την ζάχαρη. Μετά  προσθέστε   τα      υπόλοιπα συστατικά  και αφήνετε να  βράσουν 15-20 λεπτά                                
            


Εκτέλεση:



Ø Βάλτε το λάδι μαζί με  το σιμιγδάλι  σε μέτρια φωτιά για 5  λεπτά ανακατεύοντας  μέχρι να ροδίσει.
Ø Προσθέστε τις σταφίδες, το γιαούρτι, το καρύδι, το ξύσμα  πορτοκαλιού και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
Ø Στη συνέχεια βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέστε το σιρόπι.   Όχι πολύ ζεστό και ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα.
Ø Ξαναβάλτε το για 5 λεπτά στη φωτιά να βράσει και μετά αδειάστε  το  σε φόρμες.
Ø Αφήστε το για λίγο στις φόρμες μέχρι να στερεοποιηθεί, βγάλτε το  από τις φόρμες και  πασπαλίστε το με λίγη σκόνη κανέλας.
Σιμιγδάλι :
Σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με   την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβρεχτεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται  από την ξήρανση και το κοκκίνισμα.
Ο όγκος των κόκκων ποικίλει από πολύ μικρός (όπως ένας κόκκος αλατιού, ψιλό σιμιγδάλι) έως αρκετά μεγάλος (όπως ένας κόκκος ζάχαρης, χονδρό σιμιγδάλι).
Καλή επιτυχία !!!


Της Ανδριανής Σ. ΣΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ