ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
½ ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλιού
Για
το σιρόπι:
2,5
ποτήρια ζάχαρη
4
ποτήρια νερό
1
ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε
το λάδι σε ένα τσικάλι με μία φλούδα πορτοκαλιού να κάψει. Βγάζουμε τη φλούδα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα κανελογαρύφαλλα
ανακατεύοντας συνεχώς.
Ωστόσο
σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να σιγοβράσει για 10
λεπτά. Μετά ρίχνουμε το σιρόπι στο τσικάλι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Μπορούμε
να σερβίρουμε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια.
Μαρία Π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου