ΡΟΗ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΝΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

| ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 53ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ



Ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του Ηρακλείου βρίσκεται  σε ανακατασκευή από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
Στο κτίριο γίνονται όλες οι απαραίτητες επισκευές ειδικότερα σε αποκολλήσεις σοβάδων που κατά τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου ήταν επικίνδυνες και έπρεπε να αποκατασταθούν άμεσα. Η αποκατάσταση τους ήταν πάγιο αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, ενώ το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.





Στο να δοθούν με σοβαρότητα λύσεις στα προβλήματα βοήθησε σημαντικά ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Γιαλιτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και ζήτησε την κατανόηση τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.
Επίσης επισκέφτηκε και το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, ώστε να δει τον εξοπλισμό που παραλήφτηκε από το ΕΣΠΑ, όπου διαπίστωσε την άριστη υλικοτεχνική υποδομή του και τον τρόπο λειτουργίας του.


Ο στρατηγός Γεώργιος Κατεχάκης (Καπετάν Ρούβας), που είχε λάβει μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα, μετέπειτα υπουργός Στρατιωτικών και στρατιωτικός διοικητής Κρήτης, δώρισε το οικόπεδο για να χτιστεί η νέα Παιδαγωγική Ακαδημία και τα Πρότυπα σχολεία της, όπου σήμερα βρίσκονται τα 53ο και το 54ο Δημοτικά Σχολεία.
Το σχέδιο του κτιρίου έχει σχήμα  Π από τη λέξη Παιδαγωγική.
Στο κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας κρύβεται όχι μόνο η ιστορία ενός νεότερου μνημείου της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο είναι απαραίτητο να προστατευτεί, αλλά και η ιστορία της εκπαίδευσης στην Κρήτης.
Είναι σημαντικό να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ